🍷 Merlot fra Triebaumer imponerer med en eksklusiv balance og en fløjlsblød tekstur, der begejstrer enhver rødvinsnyder
🍽️ Ideel til citron-chili-kylling eller braiseret kylling i rødvin udfolder denne rødvin sine fulde aromaer
🇦🇹 Fra det maleriske Burgenland, hvor vinstokke trives i mineralholdig jord, stammer denne kvalitets Merlot fra Günter og Regina Triebaumer
emballage!
Mere information om Merlot - Triebaumer
Triebaumer Merlot er en førsteklasses rødvin i et glas. Der afslører den en vidunderlig tæt, purpurrød farve. Merlot'ens første næse er smigrende med nuancer af brombær. Bouquettens frugtagtige noter får følgeskab af fadlagringsnoter som chokolade, mynte/melisse og cedertræ.
Triebaumer Merlot smager behageligt tørt. Den er aftappet med usædvanligt lavt restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og derfor er denne østriger på trods af sin tørhed naturligvis en fryd med den fineste balance. Smag behøver ikke nødvendigvis en masse sukker. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig tæt og fløjlsagtig tekstur. Takket være den livlige frugtsyre er Merlot'en fantastisk frisk og livlig i munden. Eftersmagen på denne rødvin fra vindistriktet Burgenland, nærmere bestemt fra Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland, er i sidste ende dejlig med en god eftersmag. Afslutningen ledsages også af mineralske facetter fra jordbunden, der er domineret af forvitrede sten og skifer.
Vinifikation af Merlot fra Triebaumer
Basis for den kraftfulde Merlot fra Burgenland er druer fra Merlot-druesorten. Druerne vokser under optimale forhold i Burgenland. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af skifer og forvitrede sten. Druerne til denne rødvin fra Østrig høstes udelukkende med håndkraft, når den optimale modenhed er sikret. Efter høsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i store egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, lagres den kraftfulde Merlot i flere måneder på egetræsfade.
Madanbefalinger til Merlot fra Triebaumer
Denne østrigske rødvin nydes bedst ved en temperatur på 15-18°C. Den passer perfekt til citron-chili kylling med bulgur, braiseret kylling i rødvin eller rucola penne.