🍷 Blaufränkisch fra Lehm imponerer med sit elegante, tørre smagsbillede og en perfekt balance mellem frugt og mineralitet
🍽️ Denne eksklusive rødvin harmonerer fremragende med gåsebryst, Boeuf Bourguignon og kalvestege
🌱 Fremstillet af det anerkendte vingård Gesellmann fra de bedste jorde i Burgenland, er den en ren fornøjelse for enhver vinelsker
emballage!
Mere information om Blaufränkisch vom Lehm - Weingut Gesellmann
Den i tønden lagrede Blaufränkisch fra leret i vinregionen Burgenland fremstår i glasset i et strålende purpur-rød. Når man svinger vinglasset, kan man opleve en førsteklasses balance i denne rødvin, da den hverken viser sig vandig eller sirup- eller likøragtig på glassets vægge. Denne reinsortede østrigske vin viser i glasset vidunderligt udtryksfulde noter af syrener, brombær, lavendel og skygge-moreller. Dertil kommer anklange af sort te, orientalske krydderier og kakaobønner.
Denne vin begejstrer med sit elegant tørre smagsbillede. Den blev flasket med usædvanligt lidt restsukker. Som man naturligvis kan forvente af en vin i premium- og enkeltmarkssegmentet, fortryller denne østrigsk vin selvfølgelig med en fin balance på trods af al sin tørhed. Smag behøver ikke nødvendigvis meget restsukker. Denne kødfulde og tætte rødvin præsenterer sig afbalanceret og komplekst på ganen. Finalen af denne rødvin fra vinregionen Burgenland imponerer til sidst med en dejlig eftersmag. Afslutningen ledsages desuden af mineraliske facetter fra de ler- og kalkstensdominerede jorde.
Vinifikation af Weingut Gesellmann Blaufränkisch vom Lehm
Denne vin fokuserer klart på én druesort, nemlig Blaufränkisch. Til denne vidunderligt afbalancerede, reinsortede vin fra Weingut Gesellmann er der kun brugt fejlfrit drueudbytte. Druerne vokser under optimale forhold i Burgenland. Vinstokkene graver deres rødder dybt ned i jorde lavet af ler og kalksten. Efter høsten går druerne straks til kælderen. Her bliver de selekteret og forsigtigt knust. Herefter følger gæringen i store træfade ved kontrollerede temperaturer. Efter gæringens afslutning lagres Blaufränkisch vom Lehm yderligere i 11 måneder i 1000 liters egetræsfade.
Madanbefaling til Blaufränkisch vom Lehm fra Weingut Gesellmann
Nyd denne rødvin fra Østrig bedst tempereret ved 15 - 18°C som ledsagende vin til andebryst med ingefær-rødkål og merian, Boeuf Bourguignon eller kalvebryst med bønner og tomater.
- Flere produkter fra Weingut Gesellmann