🍷 Domaine de l'Aigle Pinot Noir fra Gerard Bertrand imponerer med sin elegante, tørre smagsprofil og en imponerende fylde
🍽️ Perfekt til grøntsagscouscous med oksekødfrikadeller eller øm andebryst overbeviser denne økologiske rødvin ved 15-18°C
🌍 Denne renstammede Pinot Noir forener den gamle verdens tradition med charmen fra Languedoc for en uforlignelig smagsoplevelse
emballage!
Mere information om Domaine de l'Aigle Pinot Noir - Gerard Bertrand
I glasset præsenterer den biologisk producerede Domaine de l'Aigle Pinot Noir fra Gerard Bertrand en tæt, lys rød farve. Når man svinger det i glasset og lader det få lidt luft, afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, hvilket ses i tydelige kirkevinduer langs glasranden. Bouquettet af denne rødvin fra Languedoc imponerer med nuancer af bjørnebær, morbær, blåbær og sorte solbær. Hvis vi dykker dybere ned i aromatikken, tilføjes, fremmet af indflydelsen fra egetræ, orientalske krydderier, sort te og peberkagekrydderi.
Denne vin begejstrer med sit elegant tørre smagsbillede. Den er blevet tappet med usædvanligt lidt restsukker. Som man naturligvis kan forvente af en vin i topsegmentet, tryllebinder denne franskmand med sin fine balance trods al tørheden. Aroma behøver nemlig ikke nødvendigvis meget sukker. I eftersmagen begejstrer denne unge vin fra vinområdet Languedoc endelig med en smuk længde. Der viser sig igen anklange til morbær og blåbær.
Vinifikation af Gerard Bertrand Domaine de l'Aigle Pinot Noir
Denne vin lægger klart vægt på en druesort, nemlig Pinot Noir. Til denne vidunderligt kraftfulde enkelt-sort vin fra Gerard Bertrand er der kun anvendt fejlfri druer. Domaine de l'Aigle Pinot Noir er en ægte gammel verdens-vin, da denne franskmand ånder en usædvanlig europæisk charme, der tydeligt understreger succesen af vine fra den gamle verden. En meget høj indflydelse på modenheden af druesorterne har desuden det faktum, at Pinot Noir-druerne vækster under indflydelse af et varmt klima. Dette kommer blandt andet til udtryk i særligt veludviklede druer og en relativt høj alkoholprocent i vinen. Efter høsten transporteres druerne hurtigst muligt til pressehuset. Her sorteres de og åbnes forsigtigt. Efterfølgende følger gæringen i store egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Gæringen afsluttes med en modning i flere måneder i fade af fransk egetræ.
Anbefaling til mad ved Gerard Bertrand Domaine de l'Aigle Pinot Noir
Oplev denne økologiske rødvin fra Frankrig bedst tempereret ved 15 - 18°C som ledsager til grøntsagscouscous med oksekødsfrikadeller, kalvesteg med bønner og tomater eller andebryst med sukkerærter.
- Flere produkter fra Gérard Bertrand