🍇 Tokaj Oremus Escenzia forkæler med en elegant lagring i egetræsfade og præsenterer sig let og mangfoldigt
🍰 Denne fremragende hvidvin passer perfekt til harmoniske desserter som banantrifle og bagte æbler med yoghurt sauce
🌿 Stammer fra den anerkendte vinregion Tokaj Hegyalja og komponeret af ædle druesorter som Sárgamuskotály og Furmint
emballage!
Mere information om Escenzia 0,375 l - Tokaj Oremus
I glasset præsenterer Escenzia fra Tokaj Oremus en brillant skinnende lys gul farve. I kernen viser denne hvidvin en smuk ravgul farve. Den første næse af Escenzia viser nuancer af figner og tørrede abrikoser. De frugtige komponenter i bouqueten tilføjes noter fra fadlagringen samt mere frugtig-balsamiske nuancer.
Den lette Tokaj Oremus Escenzia præsenterer os på tungen en utrolig frugtbetonet smag, hvilket naturligvis også kan tilskrives hans restsøde smagsprofil. Let og facetteret præsenterer denne glatte hvidvin sig på ganen. Gennem sin tilstedeværende frugtsyre afslører Escenzia sig imponerende frisk og livlig på ganen. Finalen af denne fremragende lagringsdygtige hvidvin fra vinregionen Tokaj Hegyalja imponerer til sidst med en usædvanlig eftersmag.
Vinifikation af Tokaj Oremus Escenzia
Grundlaget for den elegante Escenzia fra Tokaj Hegyalja er druer fra druesorterne Sárgamuskotály, Furmint, Hárslevelü og Zéta. Druerne til denne Tokajer fra Ungarn høstes udelukkende i hånden på det optimale modenhedstidspunkt. Efter høsten kommer vintraubene straks ind i pressehuset. Her bliver de selekteret og forsigtigt knust. Derefter sker gæringen i små træ- og glasbeholdere ved kontrollerede temperaturer. Vinifikationen efterfølges af en modning i flere måneder i egetræsfade. Efter modningen i fad følger endnu en omfattende flaskemodning, hvilket gør denne Tokajer endnu mere kompleks.
Madanbefaling til Escenzia fra Tokaj Oremus
Denne hvidvin fra Ungarn bør nydes bedst moderat kold ved 11 - 13°C. Den passer perfekt som ledsager til banantrifle i glasset, bagte æbler med yoghurtsauce eller græskargratin.
- Flere produkter fra Tokaj Oremus