♥ I øjeblikket 17 151 vine kun til dig! ♥
Personlig rådgivning!
Sikker emballage!
Pålidelig forsendelse!

Georgiske Vine - altid der, nu endnu bedre

(17)

Georgien er vindyrkningens vugge. Med det ude af vejen kan vi fokusere på den strålende tilstedeværelse af georgisk vin. Med store investeringer, moderne vinkældre og den allestedsnærværende gamle tradition, som Georgien har at tilbyde, skabes der vine, der efterlader fortiden bagud. 

Lær mere om Georgiske Vine - altid der, nu endnu bedre
Luk filtre
fra til
Meget bedømt  
24 h 🚀  
Ingen resultater fundet!
Saperavi Superiore - Château Mukhrani
2018
2019
Saperavi Superiore - Château Mukhrani
Rødvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Tavkveri Red 2016 - Château Mukhrani
Tavkveri Red 2016 - Château Mukhrani
Rødvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Singladuras Verdejo Rueda DO - Bodegas Montecillo
2020
2021
Singladuras Verdejo Rueda DO - Bodegas Montecillo
Hvidvin Tør Spanien Castilla y León (ES) Rueda DO (ES)
Saperavi Cabernet Grappe Noire - Château Mukhrani
2018
2019
Saperavi Cabernet Grappe Noire - Château Mukhrani
Rødvin Tør Georgien Kartlien (GE)
bio bio
Rkatsiteli 3 Qvevri Terraces White 2021 - Papari Valley Rkatsiteli 3 Qvevri Terraces White 2021 - Papari Valley
Hvidvin Tør Georgien Kachetien (GE)
bio bio
Saperavi 3 Qvevri Terraces Semi Sweet 2020 - Papari Valley Saperavi 3 Qvevri Terraces Semi Sweet 2020 - Papari Valley
Rødvin Halvsød Georgien Kachetien (GE)
Goruli Mtsvane 2019 - Château Mukhrani Goruli Mtsvane 2019 - Château Mukhrani
Hvidvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Rkatsiteli Supérieur 2017 - Château Mukhrani Rkatsiteli Supérieur 2017 - Château Mukhrani
Hvidvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Qvevri White - Château Mukhrani
2017
2018
Qvevri White - Château Mukhrani
Hvidvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Réserve Royale White 2015 - Château Mukhrani Réserve Royale White 2015 - Château Mukhrani
Hvidvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Shavkapito 2019 - Château Mukhrani Shavkapito 2019 - Château Mukhrani
Rødvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Réserve Royale Red 2017 - Château Mukhrani Réserve Royale Red 2017 - Château Mukhrani
Rødvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Mukhrani Secrète White - Château Mukhrani Mukhrani Secrète White - Château Mukhrani
Hvidvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Mukhrani Secrète Red 2016 - Château Mukhrani Mukhrani Secrète Red 2016 - Château Mukhrani
Rødvin Tør Georgien Kartlien (GE)
Viñas Viejas Rosado 2018 - Marqués de Riscal Viñas Viejas Rosado 2018 - Marqués de Riscal
Rosévine Tør Spanien Castilla y León (ES)
Qvevri Red 2018 - Château Mukhrani Qvevri Red 2018 - Château Mukhrani
Rødvin Tør Georgien Kartlien (GE)
bio bio
Saperavi 3 Qvevri Terraces - 2020 Papari Valley Saperavi 3 Qvevri Terraces - 2020 Papari Valley
Rødvin Tør Georgien Kachetien (GE)

Fordi georgisk vin er et kulturelt aktiv - i dag som det var dengang - og for nylig har henvendt sig til det internationale vinlandskab. Med autoktone druesorter, traditionel produktion og små, koncentrerede vinmarker beriger vinen fra Georgien enhver vinkælder. Altid der og kom for at blive - georgisk vin på VINELLO. I de næste 7000 år.

Georgiske vine - tradition og identifikation

Ved hvert hjørne kan du se den betydning, som georgisk vin har for befolkningen i det lille land i Kaukasus. Kirker er udsmykket med druereliefer, den universelt ærede skytshelgen Nino bærer sit vinstokors, og vin er den dominerende drink på hver festival. Vin er en del af Georgiens kultur. Men selvom den traditionelle produktion af georgisk vin ved hjælp af Kvevri, amforaer nedsænket i jorden til gæring af vin, næppe bruges mere, er der stadig meget karakter i flaskerne. Gamle vinstokke på gamle vingårde, dybt rodfæstet i mineraljord, høstet i hånden og modnet i enten amfora eller kaukasisk eg. Efter fortidens kapers vokser georgisk vin og lover ægte oplevelser med hver dråbe.

Georgisk vin fra moderne tid

Som en vingård i Sovjetunionen oplevede Georgien en blomstring, der aldrig er opnået indtil i dag, selvom kvaliteten af vinene var ret moderat. Georgien oplevede den første turbulens for vinindustrien som et resultat af den anti-alkoholkampagne, der blev lanceret af den sovjetiske præsident Mikhail Gorbachev. Senest efter at landet blev uafhængigt i 1991 lå eksporten inaktiv, efterfulgt af russiske sanktioner i 2006. Faldet blev efterfulgt af en nytænkning og refleksion over landets tradition og styrker. Med udviklingen af nye europæiske markeder og udenlandske investeringer er vinavl i Georgien igen i god form, men har endnu ikke nået størrelsen på de tidligere dage. I den sovjetiske æra var vinstokområdet omkring 128.000 hektar; i dag er der tilbage omkring 60.000 hektar, men hvor der produceres højkvalitetsvine fra Georgien.

Vinstokke og områder i Georgien

Georgien har utallige autoktone druesorter, hvoraf ca. 38 er godkendt til vinavl. Disse inkluderer lokale skatte som Rkatsiteli, Saperavi, Tsolikouri og Siska - vanskelige at udtale, let at nyde. Men sorter som Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot eller Malbec vokser og trives også på det alluviale land eller kalkholdige jordarter i de fire voksende regioner i Georgien.

Kakheti

Den vigtigste region for vinavl af høj kvalitet i Georgien er utvivlsomt Kakheti, med hovedstaden i Telavi-regionen som centrum. To tredjedele af druerne kommer her, især de oprindelige sorter Saperavi og Rkatsiteli dyrkes bredt. Både konventionel og traditionel vinavl dyrkes på stedet. Næsten hver landmand ejer vinstokke, bynavne er mærkenavne for lokal vin, æselvogne transporterer vin fra A til B - Kakheti lever vin.

Kartlien

Kartlien-regionen nordvest for Tbilisi spiller også en vigtig rolle for vin fra Georgien. I det solrige klima og undgået nedbør vokser druesorter til georgiske vine i europæisk stil her. En stor del af druerne bruges også til produktion af mousserende vin eller brandy.

Imereti

Lidt mod vest ligger Imereti ved floderne Qwirila og Rioni. Alle slags autoktone sorter dyrkes på den alluviale jord og delvist udviklet i Kvevris, med færre drueskind og ingen stilke, der når amforaen som i Kakheti.

Ratscha-Letschchumi

De to dyrkningsområder strækker sig over store dele af regionen og er spredt i dalene og sydpå. De sjældne druesorter Tsolikouri, Mudjuretuli og Aleksandrouli nyder det varme og solrige klima og producerer meget sukker. Der er således mange halvtørre og søde vine fra Georgien i Ratscha-Letschumi.

Traditionel produktion af georgisk vin

Den traditionelle produktion ved hjælp af amforaer, kaldet Kvevri eller Quevri på georgisk, har været kendt af georgierne i tusinder af år. Indlejret i jorden og lukket med stenplade, ler og træaske, bruges disse skibe kun til udvidelse af fodstemplet vin. Sådan Kvevris kan rumme 10 til 2000 liter og berige vinen med en lammende tone. Vinen er usvovletiseret og minder om appelsinvin. Vinene fra traditionel produktion er let oxidative og garvesyre.

Køb billige georgiske vine online

Georgisk vin - en eksotisk og veletableret vin på samme tid. Bestil din georgiske vin og smag fremtiden. Fordi Georgien kun vil forbedre sig i de næste par år. Vinen fra Kaukasus er alt, hvad vin i andre lande gerne vil være. Moderne, traditionel, høj kvalitet. Køb din georgiske vin online billigt og nemt på VINELLO. Vi sender dig eksotiske vine fra Georgien klimaneutralt og forsikret i dine fire vægge. Køb nye gamle georgiske vine fra gamle traditioner, og oplev en uendelig historie.

OP OP
OP