🍇 Cabernet Sauvignon fra Boekenhoutskloof viser en imponerende stil med en 18-måneders modning i de fineste barriques af fransk eg
🍽️ Denne fyldige rødvin harmonerer perfekt med saftige oksebryst og krydrede gryderetter
🌍 Denne karakterfulde dråbe kommer fra den maleriske Franschhoek-dal i Sydafrika, som begejstrer kendere og gourmeter
emballage!
Mere information om Cabernet Sauvignon Franschhoek - Boekenhoutskloof
Cabernet Sauvignon fra Boekenhoutskloof er en fremragende, stilfuld og karakterfuld rødvin fra det sydafrikanske vinområde Franschhoek.
I glasset lyser denne vin i en dyb purpur rød med violet reflekser. Næsen fyldes af udtryksfulde aromaer af mørke bærfrugter - især brombær samt blåbær - og noter af cigarkasse og tobaks krydderier. På ganen har denne sydafrikanske rødvin en usædvanligt rund og fyldig krop, der er indlejret i en vidunderlig aromatik af Crème de Cassis, sorte ribs, cedertræ og blyant. Også de typiske vegetabile noter mangler ikke: Rød peberfrugt og teblade fremtræder vidunderligt. Den meget gode syre harmonerer perfekt med de grynede tanniner. Begge dele balancerer den mørke bærfrugt dygtigt. Med en kompleks finale af imponerende længde og nuancer af eksotiske krydderier afslutter denne rødvin.
Vinifikation af Franschhoek Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon druerne vokser i fire side om side liggende parceller på en sydvestlig del af Franschhoek Valley. Vinstokkene rodfæster der i overvejende sandet ler på granitisk undergrund.
Håndplukkes druerne i små kasser. Allerede i vinmarken selekteres og blødes drueklasen skånsomt. I Boekenhoutskloof vinkælder ankommer druerne til blødning i betonbeholdere og gærer derefter ved kontrolleret temperatur fra 27 til 30 grader Celsius. I løbet af gæringen pumpes mosten ofte over. Efter alkoholisk gæring gennemgår denne rødvin den malolaktiske gæring i 225 liters barriques.
Trælagringen sker i 18 måneder i egetræsfade fra Frankrig.
Madanbefaling til Cabernet Sauvignon Boekenhoutskloof Franschhoek
Denne tørre rødvin fra Sydafrika er den ideelle ledsager til udvalgte pølse- og oste-specialiteter, fin oksebraiseret i mørk sauce eller også til krydrede gryderetter.
Udmærkelser til Cabernet Sauvignon Franschhoek fra Boekenhoutskloof
- Tim Atkin: 94 point for 2015
- John Platter: 4,5 stjerner for 2015
- Flere produkter fra Boekenhoutskloof