Vingårdstradition i Bissersheim
I den lille landsby Bissersheim har navnet Wageck stået for kvalitetsvinproduktion i mere end et århundrede. Frank og Thomas Pfaffmann er den femte generation af Wageck-familien, der driver vingården i det nordlige Pfalz.
Mål og filosofi
Et af Wagecks primære mål er at vinificere mineralske vine, hvis oprindelse kan smages i hver eneste slurk. Især med druesorterne
- Pinot Noir og
- Chardonnay
wageck-ejendommen formår især godt at fremhæve mineraliteten - takket være den kalkholdige jordbund.
Wageck arbejder altid efter mottoet " Kvalitet skabes i vinmarken". Derfor blev vinmarkerne plantet med gamle Pinot Noir- og Chardonnay-kloner fra Bourgogne, så man opnår et lavt udbytte på en naturlig måde.
Stederne - Tertiær kalksten
Vinene fra Wageck er kendetegnet ved noget helt særligt: finesse. Dette opnås ved hjælp af de tertiære kalkstensanlæg. Ud over jordbundssammensætningen er det også vinmarkernes orientering. Vinmarken Goldberg i Bissersheim og vinmarken Burgweg i Großkarlbach ligger mod syd, sydøst. Den bedste forudsætning for modne druer.
Spontanitet i vinkælderen
For at vinene kan få en vidunderlig farve og udtryksfulde tanniner, er Wageck afhængig af spontan gæring af mosten og efterfølgende lagring i store og små træfade til vinificering af de røde druer. Hvidvinene gærer også spontant - dels i rustfri ståltanke, halvfade eller barriques.
Yderligere oplysninger om Weingut Wageck
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Weingut Wageck-Pfaffmann |
Gade: | Luitpoldstraße 1 |
By: | 67281 Bissersheim |
Land: | Tyskland |
Region: | Rheinland-Pfalz |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | https://www.wageck-weine.de/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/wageckweine |
Telefon: | 0049 (0) 6359 / 22 16 |
Fax: | 0049 (0) 6359 / 86 66 8 |
Virksomhed | |
Ejer: | Pfaffmann GdbR |
Vin | |
Kældermester: | Frank & Thomas Pfaffmann |
Vingårdsområde: | 58 ha |
Dyrkede arealer: | Bissersheim, Großkarlbach |
Dyrkede vinmarker: | Goldberg, Geisberg, Held |