• ♥ I øjeblikket 24.220 vine kun til dig! ♥
  • Personlig rådgivning!
  • Sikker emballage!
  • Pålidelig forsendelse!
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ikke tilgængelig
9999
Ikke tilgængelig
Italien Italien
Emilia-Romagna (IT) Emilia-Romagna
78.773,63 DKK *
0.7 l (112.533,76 DKK * / 1 l)
1
1 - 1 / 1

Vecchia Romagna - fra Frankrig til Italien

Siden begyndelsen af det 18. århundrede har Buton-familien i Frankrig dedikeret sig til den ædle kunst at destillere og har fyldt en kostbar notesbog med formler og hemmeligheder, som skulle videregives fra generation til generation: Butons' samling af opskrifter. Succesen med deres eau-de-vie var så stor, at de fik titlen "Leverandører til Napoleon I's kejserlige husholdning".

Vejen til Italien

Med regimets fald besluttede den mest talentfulde familiearving, Jean Buton, at tage på en lang rejse til Italien og tage den berømte familieopskriftsbog med sig. Jean blev tiltrukket af inspirationen, kreativiteten og den tusindårige italienske vintradition og indså straks, at han var ankommet til "de store viners land", som han altid havde søgt. Han besluttede sig for at slå sig ned i Emilia Romagna, hvor han fandt de ideelle druer, det rette klima og et miljø fuld af kultur og inspiration til at forfine sin destillationskunst. I 1820 åbnede Jean med hjælp fra en lokal iværksætter en forsøgslikørfabrik i Bologna. Succesen med den eksperimentelle likørfabrik førte til grundlæggelsen af det første italienske dampdestilleri i 1830: "Distilleria G. Buton & C.", som gav fødsel til Buton cognac, en italiensk topkvalitet, der skulle blive udbredt over hele verden.

Byen Brandy

Det nye navn

Mere end hundrede år senere, i 1939, besluttede virksomheden at omdøbe sin cognac Buton til Vecchia Romagna Buton Brandy for at fremhæve produktets italienske aura. Denne periode er præget af to indsigter, som viste sig at være vellykkede: Brugen af billedet af Bacchus og skabelsen af den karakteristiske trekantede flaske.

Efter Anden Verdenskrig og frem til i dag

I 1943 blev destilleriet ødelagt under bombningerne under Anden Verdenskrig. Kun de gamle underjordiske kælderrum var intakte og bevogtede tønder og barriques med deres dyrebare indhold. En sand skat, som gjorde det muligt for virksomheden at starte forfra efter krigen og genopbygge sin kommercielle succes. I 1970, i anledning af 150-årsdagen for grundlæggelsen, blev et nyt, avanceret produktionsanlæg indviet: "City of Brandy": 180.000 kvadratmeter udelukkende til produktion og lagring af ædel brandy. I 1999 blev Vecchia Romagna overtaget af Montenegro-koncernen. Den kommercielle succes og renoveringen af det historiske produktionssted gav nyt liv til koncernen og blev en ny begyndelse for det, der nu er en af Italiens største producenter af spiritus.

Fremstilling af Vecchia Romagna-brandy

Destillationsprocessen

I begyndelsen af produktionsprocessen for Vecchia Romagna er der tale om en omhyggelig kombination af to destillationsteknikker.
Først og fremmest diskontinuerlig destillation, hvor vinen opvarmes i 8-10 timer i Charentais-destillationsanlæg. I denne fase fjernes for- og efterdestillatet på en dygtig måde, så kun koncentratets kerne, der er fuld af aromaer og dufte fra den oprindelige vin, samles i fadet. Den anden teknik er kontinuerlig destillation i høje, såkaldte "kolonne-destillationsanlæg". Her opnås et højt alkoholindhold på kort tid. Hovedpersonen i denne sidste fase er dampen, som fordeler varmen homogent og giver brandyen renhed og rundhed.

Et stillbillede af Vecchia Romagna

Modning

Modning er et af de afgørende øjeblikke i fremstillingen af brændevin. Den tid, vinen tilbringer i fadet, og den måde, den interagerer med træet, er afgørende for karakteren af eau-de-vie og beriger den med komplekse aromaer og smagsnuancer. Næsten 4000 tønder opbevares i de store lagringslagre ved Bolognas porte - hver med en individuel ristning, udført af de mest talentfulde bødkere. Et stille og afsides miljø, hvor man blandt træagtige og æteriske dufte tålmodigt venter på destillatets metamorfose.

Modningen finder sted på to typer træfade med forskellig kapacitet: de første er 400-liters barriques, små franske egetræsfade, hvor brandyen er i tæt kontakt med træet i mindst et år, hvilket giver den en intens aroma og en meget let vaniljenote. Det næste trin foregår i de store, slaviske egetræsfade med en kapacitet på 4000-5000 l, hvor destillatet takket være en langsommere udveksling med træet bevarer alle kvaliteterne fra den oprindelige vin, hvilket giver den en udsøgt og afbalanceret smag.

Slaviske træfade til modning

Blanding

Det sidste trin i Vecchia Romagna-processen er blandingen: de lagrede eaux-de-vie udvælges af eksperter og kombineres med hinanden i en delikat balancegang for at bevare Vecchia Romagna's smagskarakteristika uændret over tid. Det afgørende trin i denne fase er blandingen, hvor de udvalgte eaux-de-vie blandes i store kar, hvor de hviler i mindst tre måneder, inden de tappes på de ikoniske trekantede flasker.

Lage von Vecchia Romagna

Yderligere oplysninger om Vecchia Romagna

Adresse
Virksomhedsnavne:Vecchia Romagna
Gade:Via Enrico Fermi, 4
By:40069 Zola Predosa (Bologna)
Land:Italien
Region:Emilia-Romagna
Kontinent:Europa
Kontakt og web
Websted:https://vecchiaromagna.it/
E-Mail:[email protected]
Telefon:+39 051 61 70 411
Virksomhed
År for stiftelse:1830
Koncern af selskaber:Grupo Montenegro
OP