Cantina Di Filippo - Økologisk vindyrkning i Umbrien
Cantina Di Filippo ligger i Umbrien, i hjertet af Italien. Vingården har specialiseret sig i økologisk vindyrkning. Denne form for vindyrkning er blevet praktiseret siden 1994, og i mellemtiden er de endda delvist gået over til den strengere biodynamiske dyrkning. Her er den naturlige gødning af jorden det vigtigste fokus. Vingården bruger også heste til at pløje vinmarkerne og gæs til at dræbe ukrudtet på naturlig vis.
Cantina Di Filippo ligger i kommunen Cannara, ikke langt fra det historiske sted Pian d'Arca, hvor Sankt Frans siges at have talt til fuglene. Cannaras rigdomme omfatter den charmerende middelalderby Collemancio, der ligger på toppen af en bakke 500 meter over dalen, og det nærliggende arkæologiske område med det romerske Urvinum Hortense.
Strenge specifikationer i Cantina di Filippo's vinmarker
30 hektar vinmarker er til rådighed for vinhuset. Vinmarkerne bearbejdes udelukkende i hånden. Planterne er trimmet for at give et lille, men højt udbytte af høj kvalitet. Som allerede nævnt arbejder Di Filippo efter principperne for økologisk vindyrkning. Siden 2008 er en del af arbejdet også blevet udført efter den biodynamiske metode, som i nogle henseender er endnu strengere end "simpelt" økologisk landbrug. Ved denne metode begraves f.eks. kohorn med særlige fyldstoffer, som skal gøde og aktivere jorden yderligere. Det biodynamiske landbrug går tilbage til et møde mellem tyske landmænd og antroposofiens fader Rudolf Steiner i 1924.
Montefalco - symbolet på Umbrien og Cantina Di Filippo
Cantina di Filippo har specialiseret sig i Montefalco-vine, en velkendt vin fra Umbrien. Desuden produceres den også nationalt kendte Grechetto og forskellige vine med IGT-klassificering. Cantina di Filippo producerer både hvidvin, rødvin og en rosévin. Der produceres også små mængder af søde vine, f.eks. Montefalco Sagrantino Passito, en sød version af vinen af samme navn, som også produceres her. Med hensyn til vinificeringsmetoder anvendes gæring i rustfri ståltanke typisk til hvid- og rosévin. For rødvinene er metoderne noget mere varierede: der er vine, der lagres i rustfrit stål Sangiovese, alternativt gærer rødvinene hos Di Filippo i store egetræsfade og fyldes derefter i barriques, hvor de derefter lagres i forskellige perioder afhængigt af vinen. Modningsperioden kan variere fra blot 3 til 18 måneder.
Yderligere oplysninger om Di Filippo
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Di Filippo Azienda Agraria s.s. |
Gade: | Vocabolo Conversino, 153 |
By: | 06033 Cannara (PG) |
Land: | Italien |
Region: | Umbrien |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | https://vinidifilippo.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +39 0742 73 12 42 |