Corvezzo - Prosecco-pionerer
Corvezzo Winery er en vingård nær Prosecco-byen Treviso i Veneto, som har specialiseret sig i produktion af økologisk vin.
Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1960 af Maria og Giovanni Corvezzo i landsbyen Cessalto. Deres sønner Giuseppe og Renzo udvidede vinhuset i 1970'erne, og vingården dækkede snart mere end 140 ha. Under dem begyndte man også at orientere sig mod økologisk vindyrkning og arbejdede med metoden integreret skadedyrsbekæmpelse - i stedet for at udrydde skadedyr med den kemiske kølle satser man på forebyggelse og kontrol af populationen.
Den økologiske omlægning
i 2009 overtog Renzos søn, Giovanni, ledelsen af vingården. Det, som hans far og onkel begyndte, ville han nu fuldføre - den fuldstændige omlægning til økologisk vindyrkning. Det betyder ingen syntetiske pesticider mere og fuldstændig certificering af vindyrkningen. projektet, som skulle tage fire år, startede i 2010. i 2014 landede den første økologiske vin fra Corvezzo endelig på hylderne. i 2017 var omlægningen af alle vinmarker til økologisk landbrug afsluttet, og Corvezzos Prosecchi var blandt de første økologiske repræsentanter af sin art på markedet. i 2020 begyndte de også de første eksperimenter med biodynamisk dyrkning.
Prosecco-regionen - hvor Corvezzo's vine fremstilles.
De bølgende bakker i Prosecco-regionen giver et ideelt grundlag, så vinstokkene kan udnytte de lange solskinsdage særligt godt. De bedste områder findes omkring kommunerne Valdobbiadene og Conegliano samt omkring byen Asolo. Vine fra disse dyrkningsområder, der er vinificeret i overensstemmelse med retningslinjerne for Prosecco-produktion, har lov til at bære etiketten "Prosecco Superiore". Terroiret er hovedsageligt præget af ler, kalksten og sandsten, men varierer meget på tværs af de forskellige underregioner. Klimaet påvirkes af begge dele på grund af beliggenheden mellem havet og Alperne, og konstant ventilation hjælper druerne til at udvikle deres optimale kvalitet.
Druesorterne
I dag hører 150 hektar vinmarker til godset. En stor del af vinmarkerne er, typisk for regionen, beplantet med druesorten Glera, som tidligere også var kendt som Prosecco og danner grundlaget for den mousserende vin. Andre druesorter, som Corvezzo dyrker, er bl.a:
- Pinot Nero (Pinot Noir)
- Manzoni
- Montepulciano
Vinstokkene er for det meste opstammede efter Sylvoz-metoden, som blev opfundet i regionen og er kendetegnet ved, at skuddene "trækkes ned", hvilket giver fordele med hensyn til pleje og høst.
Vinene fra Corvezzo - udvalg skrevet stort
Corvezzo-vinhuset vinificerer mange forskellige vine af druerne, men Prosecco udgør naturligvis hovedparten af porteføljen. Denne produceres i en lang række kvaliteter, både med en simpel betegnelse og i højere kvaliteter fra DOCG-området Valdobbiadene. Prosecco suppleres af forskellige mousserende vincuvéer, som fremstilles af de mange forskellige druesorter på vingården. Vinene produceres også i forskellige smagsvarianter, fra brut til tørre.
Men du finder også stille vine i vingårdens repertoire, både hvide og røde. Vinene findes i mange forskellige varianter, med eller uden tilsat sulfit, filtreret eller ufiltreret. Lad dig overraske, du vil helt sikkert finde noget for dig i Corvezzo Winery's sortiment!
Yderligere oplysninger om Corvezzo
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Società Agricola F.lli Corvezzo S.r.l. |
Gade: | Via Palù 17 |
By: | 31040 Cessalto (TV) |
Land: | Italien |
Region: | Veneto |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | https://www.corvezzo.it/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +39 0421 327203 |
Virksomhed | |
År for stiftelse: | 1960 |
Ejer: | Giovanni Corvezzo |