Markus Molitor - Noble vine fra Mosel
Markus Molitor overtog sin fars vingård i 1984 i en alder af kun 20 år, som ottende generation. Med Mosel Rieslingens gyldne æra i tankerne er hans vision at bygge videre på denne æra med vine, der kan lagres i lang tid, og som fremhæver de unikke egenskaber ved deres lokaliteter. Molitor's grundlæggende filosofi er det omhyggelige og kompromisløse håndværk i vinfremstillingen, både i vinmarken og i kælderen.
Det typiske terroir i Moselregionen er skråningerne langs floden, som i vid udstrækning består af skifer. Markus Molitor's vine vokser på en række forskellige steder langs Mosel fra Brauneberg til Traben-Trarbach. Dette giver vinhuset et stort udvalg af jordbundsforhold og mikroklimaet på stedet. Dette gør det muligt at vælge det perfekte grundlag for hver drue og i sidste ende for hver vin.
De bedste steder på floden
Markus Molitors steder er blandt de bedst vurderede i verdens ældste klassifikation af steder fra 1816 til 1832. Blandt dem er navne som:
- Bernkasteler læge
- Graacher Himmelreich
- Wehlener-sonneur
- Ürziger Würzgarten
- Brauneberg klosterhave
I alt dækker Markus Molitors vinmarker mere end 700 hektar. Vinmarkerne dyrkes meget omhyggeligt, og udbyttet er reduceret for at øge kvaliteten yderligere.
Håndværk på højeste niveau
For at sikre vinenes kvalitet fra starten er høsten udelukkende manuel og foregår i flere omgange. Dette sikrer den optimale modningsgrad for hver enkelt drue. Derefter udvælges druerne igen i kælderen for at få de bedste druer til rådighed til vine af højeste kvalitet, såsom Beerenauslesen. I kælderen anvendes træfade til gæring, som opbevares i en hvælvet kælder med 3 etager. Den kølige og fugtige kælder giver ideelle betingelser for gæringsprocessen, som udelukkende er naturlig og spontan. Der anvendes ingen yderligere enzymer, ren gær eller fineringsmidler. Gæringen efterfølges af lagring på fint gær for at give vinene det sidste touch og elegance.
Kapselfarvesystemet
Et typisk kendetegn for de enkelte vinsorter hos Markus Molitor er kapselfarven. Hvide kapsler står for klassisk gæret vin, som er de tørre repræsentanter. En grøn kapsel indikerer et lidt højere restsukkerindhold, og her finder du godsets fint syrlige vine. I øvrigt er de traditionelle Riesling-vine fra Mosel de fine, syrlige vine. Endelig pryder den gyldne kapsel de ædle søde sorter. For at hjælpe med "Molitor-systemet" er der på bagsiden af hver vin trykt en lille skala med de tre farver. En markør viser den enkelte vins placering på "sødmeskalaen". Det er derfor, at du ikke finder betegnelsen "tør" eller lignende på nogen Molitor-vin.
Yderligere oplysninger om Weingut Markus Molitor
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Weingut Markus Molitor |
Gade: | Haus Klosterberg |
By: | 54470 Bernkastel-Wehlen |
Land: | Tyskland |
Region: | Mosel |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | https://markusmolitor.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/weingut.markusmolitor |
Telefon: | +49 6532 954000 |
Fax: | +49 65329540029 |
Virksomhed | |
År for stiftelse: | 1984 |
Ejer: | Markus Molitor |
Vin | |
Dyrkede vinmarker: | Brauneberger Klostergarten, Brauneberger Mandelgraben, Bernkasteler Graben, Bernkasteler Badstube, Bernkasteler Lay, Graacher Himmelreich, Erdener Treppchen, Ürziger Würzgarten, Zeltinger Schlossberg, Zeltinger Himmelreich, Zeltinger Sonnenuhr, Wehlener |
Årlig vinproduktion i hl: | 10-55 hl/ha |