Denne hjemmeside bruger cookies, der er nødvendige for den tekniske drift af hjemmesiden og er altid indstillet. Andre cookies, der har til formål at øge bekvemmeligheden ved at bruge dette websted, tjene direkte reklame eller lette interaktion med andre websteder og sociale netværk, er kun indstillet med dit samtykke.
Konfiguration
Teknisk påkrævet
Disse cookies er nødvendige for de grundlæggende funktioner i butikken.
Accepter alle cookies
Afvis alle cookies
Brugerdefineret caching
CSRF-Token
Cookieindstillinger
Individuelle priser
Session
Valgt butik
Valutaveksling
Komfortfunktioner
Disse cookies bruges til at gøre shoppingoplevelsen endnu mere tiltalende, for eksempel for at genkende den besøgende.
Rotkäppchen Mousserende vin - en turbulent historie
Rotkäppchen Sektkellerei ligger i Freyburg (Unstrut), midt i vinområdet Saale-Unstrut, det nordligste dyrkningsområde for kvalitetsvin i Tyskland. Huset har en lang tradition, der går helt tilbage til 1856. Samme år beslutter Moritz og Julius Kloss sammen med deres ven Carl Foerster at åbne en vinhandel i Freyburg. Allerede et år senere får de bygget en fabrik til fremstilling af mousserende vine, "Freyburger Champagner-Fabrik-Gesellschaft". Den mousserende vin markedsføres under navnet Kloss & Foerster. Som det var på mode på den tid, er navnene alle franske, så de sælger "Monopol", "Crémant Rosé" eller "Sillery Grand Mousseux".
I løbet af de næste år gjorde de driftige forretningsmænd deres nye produkt kendt på alle mulige måder: Den mousserende vin blev tildelt guld ved rigsdagens vinsmagning i 1876 eller ved handelsudstillingen i Halle i 1881. Virksomheden voksede støt og roligt. Endelig træder "loven om beskyttelse af varemærker" i kraft i 1894, og der skal findes et nyt navn til den mousserende vin. Kapslen i Freyburger mousserende vin tjener som navneskjold, og derfor bærer den fra navnet Rotkäppchen Sekt.
Op- og nedture for Rotkäppchen Sekt i det 20. århundrede
Mærkets succes vokser støt, og det bliver leverandør til bl.a. militærfolk. Virksomheden oplever sit første tilbageslag med Første Verdenskrig og den efterfølgende inflation i 1920'erne. Den efterfølgende økonomiske verdenskrise gjorde sit til. I 1930'erne kommer mærket sig igen, men falder igen med Anden Verdenskrig. Efter krigen blev mærket først underlagt den sovjetiske militæradministration og derefter overført til Volkseingentum og videreført som sådan. I mellemtiden har Günther Kloss, der er arving til mærket, genetableret Kloss & Foerster Sektkellerei i Vesttyskland og produceret mousserende vin under dette navn.
I DDR kommer mærket Rotkäppchen Sekt på fode igen og stiger til nye højder. Med Berlinmurens fald falder salget imidlertid igen. Virksomheden nedskærer sin bemanding massivt. Til sidst er det tidligere Rokäppchen-ansatte, der sammen med investorer overtager den kriseramte virksomhed og genopbygger den. På blot et år har salget allerede oversteget forventningerne. Den mousserende vin med den røde hætte gøres konkurrencedygtig for markedsøkonomien, og der optages en første reklamefilm til tv.
Opsving for Rotkäppchen mousserende vin i det nye årtusind
I 1996 skal der bygges en ny produktionshal for at imødekomme efterspørgslen. I 1997 fik flaskerne det ansigt, som de stadig har i dag. I 2000'erne begyndte selskabet at overtage aktier i andre mousserende vinhuse som Mumm og MM extra. I 2006 erhvervede virksomheden rettighederne til Kloss & Foerster-mousserende vinmærket og genforenede dermed mærkerne efter 60 års adskillelse.
I dag producerer virksomheden ikke kun mousserende vin, men også vin uden alkohol, som siden 2008 også har været tilgængelig i en alkoholfri udgave. Desuden har virksomheden allerede fået fodfæste på spiritusmarkedet, så "flagskibsbrændevinene" fra Nordhausen eller "Chantré"-brændevinene hører også til Rotkäppchen.
Fremstilling af Rotkäppchen mousserende vin
I dag anvendes der tre produktionsprocesser til fremstilling af mousserende vin på Rotkäppchen Sekt:
Fermentering i stor skala
Gæring/transvasering på flaske
Klassisk gæring på flaske
Fermentering i stor skala
Ved denne proces modnes vinen i store trykbeholdere. Processen er internationalt kendt som Charmat-metoden, opkaldt efter udvikleren af den nuværende proces med trykfaste fittings Èugene Charmat, eller også som Metodo Martinotti i Italien, opkaldt efter ønologen Federico Martinotti, som havde den grundlæggende idé til processen. Processen spredte sig meget hurtigt efter sin første anvendelse i begyndelsen af det 20. århundrede i Tyskland, som var meget åben over for teknologiske fremskridt.
Traditions-serien af Rotkäppchen mousserende vine, der er mærkets vigtigste produkt, fremstilles ved hjælp af denne proces.
Transvasationsproces
Denne proces er en variation af den klassiske flaskegæring, hvor den mousserende vin ikke gæres i hånden (dvs. gæren fjernes), men tappes fra særlige gæringsflasker og filtreres, hvorefter den doseres under tryk og derefter hældes i den sidste flaske, hvor den anden gæring finder sted. På denne måde skabes "flaskegæring"-serien af Rotkäppchen mousserende vine.
Klassisk gæring på flaske
Den er også kendt som Méthode champenoise eller Méthode traditionnelle og er standarden for verdensberømte mousserende vine som Champagne, Crémant og Cava. Den mousserende grundvin blandes med sukker- og gærblandingen til den anden gæring og fyldes på flaske. Efter gæringen flyttes gæren ind i flaskehalsen ved hjælp af en riddling, og gærproppen fjernes. Tabet af mousserende vin kompenseres af doseringen, en blanding af vin og sukkersirup, som er afgørende for smagen. Rotkäppchen - Mousserende vine, der er fremstillet efter denne metode, betegnes som "klassisk flaskegæring".
Wissenswertes zu Rotkäppchen Sekt
Hvor længe kan #Rotkäppchen## mousserende vin opbevares?
#Rotkäppchen# Mousserende vin eller andre mærker af mousserende vin kan normalt opbevares i op til 3 år. Åbnet skal du opbevare #Rotkäppchen# mousserende vin i køleskabet og bruge en passende lukkeanordning (ikke den klassiske ske!). Når den er åbnet, anbefales det at forbruge den så hurtigt som muligt Uåbnet #Rotkäppchen# Mousserende vin kan opbevares på køl i op til 3 år. Det er dog ikke en klassisk lagringsvin. Vi anbefaler derfor forbrug inden for et halvt år.
Hvor længe kan #Rotkäppchen# mousserende vin gemmes?
#Rotkäppchen##-serien omfatter omkring syv forskellige mousserende vine.
Hvor mange typer #Rotkäppchen## mousserende vin er der?
Den mousserende vinkælder #Rotkäppchen## ligger i udkanten af byen Freyburg, midt i vinområdet Saale-Unstrut.
Hvor er #Rotkäppchen# kælderen med mousserende vin?
Det tidligere mærke "Monopol", der blev valgt til mousserende vin, blev på samme tid brugt af franske producenter af mousserende vin. En retstvist om navnet, der var baseret på "loven om beskyttelse af varemærker", endte til franskmændenes fordel. Siden 1894 har grundlæggerne opkaldt den mousserende vin efter den røde kapsel, der kroner hver enkelt flaske i kælderen for mousserende vin Vinforretningen Kloss og Foerster, hvorfra #Rotkäppchen# Sektkellerei er opstået, blev grundlagt i 1856, længe før DDR eksisterede. Det østtyske firma varede gennem DDR-tiden - en flaske kostede dengang omkring 22 østermark - og anses nu for at være et af de mest succesfulde firmaer fra Østtyskland.
Hvorfor hedder den mousserende vin #Rotkäppchen## Rotkäppchen?
Den mousserende frugtvin fra #Rotkäppchen# er særlig frugtagtig-sød.
Er #Rotkäppchen# et østligt produkt?
#Rotkäppchen# Mousserende vin skal drikkes ung og bliver ikke bedre af at blive lagret. Mousserende vin har en gennemsnitlig holdbarhed på 2 til 3 år, hvis den opbevares køligt, mørkt og temperaturbestandigt.
Hvilken #Rotkäppchen# mousserende vin er sød?
Hvad er holdbarheden af #Rotkäppchen## mousserende vin?
Yderligere oplysninger om Rotkäppchen Sekt
Adresse
Virksomhedsnavne:
Rotkäppchen Mumm Sektkellereien GmbH
Gade:
Champagnekælder Street 5
By:
06632 Freyburg/Unstrut
Land:
Tyskland
Region:
Saale-Unstrut
Kontinent:
Europa
Kontakt og web
Websted:
https://www.rotkaeppchen.de/
Telefon:
+49 34464 34 0
Virksomhed
År for stiftelse:
1856
Administrerende direktør:
Christof Queisser, Frank Albers, Dr. Mike Eberle
VINELLO & Partner har brug for dit samtykke til brug af data, f.eks. for at vise oplysninger om dine interesser. Ved at klikke på OK gives der samtykke. mere