Leveringstid ca. 3-5 hverdage
Leveringstid ca. 3-5 hverdage
Leveringstid ca. 3-5 hverdage
Masottina - skiltene på væggen
Masottina er en mousserende vinproducent fra Veneto. Vingården ligger på Castello Roganzuolo, midt i den prestigefyldte Prosecco-region. Her fremstiller de den nok mest berømte italienske mousserende vin i de mest forskelligartede sorter. Vingården drives af familien Dal Bianco.
Historien om Masottina begynder i 1946, da Epifanio Dal Bianco erhverver ejendommen Gorgo al Monticano sammen med fem hektar vinmarker og et stuehus. Da dette var ved at blive renoveret, fandt man ordet Masottina på en af de oprindelige vægge, som skulle blive navnet på den nye virksomhed. Adriano, Epifanios søn, kom senere med i familievirksomheden. Med sin eksamen i ønologi fra universitetet i Conegliano bragte han nye impulser til virksomheden. Således blev der anskaffet moderne produktionsteknologi for at sikre en høj og konstant kvalitetsstandard. Adriano grundlagde også vinhuset Terre di Ogliano sammen med sine brødre, som også producerer vine til Masottina. Med sine sønner Federico og Filippo er tredje generation af familien nu en del af Masottina. De to støtter deres far som salgschef og vicedirektør.
Prosecco-regionen - Masottina's hjemsted
Masottina vine fremstilles på de 280 hektar vinmarker, som familien har erhvervet gennem årene. Prosecco-regionens bølgende bakker giver et ideelt grundlag, så vinstokkene kan få mest muligt ud af de lange solskinsdage. Den vigtigste druesort, som udgør størstedelen af Prosecco, er Glera-druen, som indtil for nylig selv var navnet på den mousserende vin. Enkelte hjørner af regionen er dog beplantet med andre druesorter, hvoraf nogle kan blandes med Prosecco. Disse omfatter f.eks:
- Pinot Nero (Pinot Noir) til rosé Prosecco
- Bianchetta Trevi
- Perera
og nogle andre.
De bedste områder findes omkring kommunerne Valdobbiadene og Conegliano samt omkring byen Asolo. Vine fra disse dyrkningsområder, der er vinificeret i overensstemmelse med retningslinjerne for Prosecco-produktion, har lov til at bære etiketten "Prosecco Superiore". Terroiret er hovedsageligt præget af ler, kalksten og sandsten, men varierer meget på tværs af de forskellige underregioner. Klimaet påvirkes af begge dele på grund af beliggenheden mellem havet og Alperne, og konstant ventilation hjælper druerne til at udvikle deres optimale kvalitet.
Filetstykkerne er Rive - små, svært dyrkbare topvinmarker omkring små landsbyer, hvorfra de bedste kvaliteter af Prosecco kommer. 43 af dem er i øjeblikket anerkendt; Masottinas Rive-vine kommer fra Ogliano kommune. Ca. 20 % af vinmarkerne i denne kommune dyrkes af familien Dal Bianco. Druerne på denne topvinmark høstes udelukkende i hånden.
Vejen til Masottina-kælderen
I en ånd af høj kvalitetsproduktion indførte Adriano transport af vinen ved hjælp af tyngdekraften i vineriet for at undgå overdreven oxidation af druerne og mosten. Den begynder med druerne ved ankomsten til vineriet, fortsætter med den bløde presning og transporterer mosten til gæringskarrene. Modning i tankene og omhyggelig overvågning fører til Masottina-vine, som er resultatet af velkendte ritualer, der repræsenterer enestående historiske terroirs, udvælgelse fra en enkelt vinmark eller dygtig blanding af cuvéer. Kun på denne måde kan smags- og aromapotentialet i hver enkelt kombination defineres, og vinen kan fuldt ud udtrykke det i et elegant og klart produkt.
Masottina producerer nu et bredt udvalg af mousserende vine, hvor der er noget for enhver, der elsker regionen. Vi starter med Virage-mousserende vine, som udgør indgangssegmentet og er husets "pop"-vine. Collezione 96 danner rygraden med klassisk Prosecco, navnet kommer af de 96 point, som husets simple Prosecco fik i 2017 i Decanter-magasinets konkurrence. Costabella-vinene er husets økologiske vine, hvor der er lagt stor vægt på bæredygtighed i hele produktionsprocessen. Masottinas Calmaggiore- og Viaventi-vine er en hyldest til Prosecco-byen Treviso, provinsens hovedstad. Endelig er toppen af porteføljen Contragranda-linjen fra bakkerne i kommunerne Conegliano og Valdobbiadene samt R.D.O.-vinene(Rive di Ogliano).
Yderligere oplysninger om Masottina
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Masottina |
Gade: | Via Bradolini, 54 |
By: | 31020 Castello Roganzuolo (TV) |
Land: | Italien |
Region: | Veneto |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | https://www.masottina.it/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +39 438 400775 |