Forårsagtige priser
Edetària - vinen fra den romerske vej
Joan Àngel Lliberia, Edetàrias hjerte og sjæl, begyndte Edetàrias eventyr efter at have studeret landbrugsteknik i Lleida og opnået en Master of Science i vinforvaltning på OIV (Office International de la Vigne et du vin); han tog sine første professionelle skridt inden for vinforvaltning i forskellige vinfirmaer i Frankrig; derefter vendte han tilbage til Catalonien, hvor han fortsatte sin karriere i vinsektoren og senere i multinationale selskaber. Det var hans barndom omgivet af et univers af vinmarker, druer og kældre og hans passion for vin, der førte ham tilbage til sin oprindelse og til at grundlægge Edetària. Det er en drøm, der går i opfyldelse, en hyldest til hans bedstefar Llorens - ønolog - og hans forældre Pepita og Angel, der er vinbønder af profession, og som laver ægte terroirvine i en uforfalsket stil fra familiens vinmarker.
Terroiret på Edetària
Edetària producerer kun vin fra ejendommens egne vinmarker i Gandesa, der ligger i Alta Terra. Ejendommens navn stammer fra en gammel romersk vej, der strækker sig mellem Torotosa og Zaragoza. 60 hektar gør det muligt for vinhuset at kontrollere hele vinfremstillingsprocessen fra begyndelsen. En stor del af disse vinmarker er over 60 år gamle, mens resten er mellem 25 og 40 år gamle. Edetària har en af de bedste vinmarker i regionen og stræber altid efter et lavt udbytte og høj kvalitet. Hver vinmark har sin egen personlighed.
Edetària's vinmarker er plantet på fem forskellige terroirs.
- Panal: fossileret sandklitjord fra kvartærtiden.
- Tapàs: siltet jord med lerindhold.
- Tapàsblanc: lavbundsjorde med kulstofholdige mergelfragmenter.
- Còdols: gammelt flodleje med småsten på overfladen.
- Vall: frugtbare, kalkholdige, dybe jorde.
De fleste af de dyrkede druer er lokale druer. Takket være deres erfaring kender folkene bag Edetària de bedste betingelser for hver enkelt druesort. Hver vinmark har sin egen personlighed, hovedsagelig på grund af jordbundstype, beliggenhed og soludsættelse.
Bæredygtighed hos Edetària
Edetària er afhængig af bæredygtige metoder for at opnå det reneste og mest ægte udtryk af deres vinmarker:
- Bevarelse af jordens struktur og iltning af jorden ved hjælp af vekselvis jordbearbejdning og direkte såning
- Anvendelse af grøngødning (stiklinger, stiklinger fra dækningsafgrøder) og gødning
- 100 % undgåelse af kemiske fungicider og insekticider
Arbejdet i Edetàrias vinkælder
Edetària vinkælderen blev bygget i 2003 midt i en del af Lliberia-familiens vinmarker. Det er en unik bygning med en elegant, moderne arkitektur, der passer godt ind i et fantastisk landskab. Alle elementer - vinmarker, vinhus, La Plana de Gandesa, Pàndols- og Cavalls-bjergene og nationalparken Serralada dels Ports - smelter sammen og skaber et unikt scenarie.
Høst og gæring
Den eneste måde, hvorpå Edetària kan udvælge de bedste druer fra hver enkelt vinstok, er ved at høste dem i hånden. Druerne opbevares i små kasser og køles ned til 0º-5º C, inden de sorteres en ekstra gang på sorteringsbordet. På denne måde kommer kun druer med den rette polyphenoliske modenhed ind i karrene. Karrene til vinfremstilling er små. Alle er designet og udstyret til at vinificere hver enkelt parcel separat, hvilket gør det muligt at følge udviklingen og alle indgreb på vejen fra vinmarkerne til dit vinglas nøje.
Modningsvejen
Under lagringen af vinene er målet at bevare og fremhæve nuancerne og karakteren af hver enkelt vinmark. Samarbejdet med udvalgte bødkerier gør det muligt for Edetària at vælge de fade, der passer bedst til vinens udtryk, og endelig at få alle nuancerne med på flasken for at producere vine med en unik personlighed.
Yderligere oplysninger om Edetaria
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Edetaria |
Gade: | Finca el Mas, Ctra. Gandesa - Vilalba, s/n |
By: | 43780 Gandesa |
Land: | Spanien |
Region: | Catalonien |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | https://edetaria.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/Edetaria/ |
Twitter: | https://twitter.com/EdetariaCeller |
Telefon: | +34 977 42 15 34 |
Fax: | +34 977 42 15 34 |