Rødderne til Cusumano vinfirmaet blev lagt af far Francesco Cusumano i efterkrigsårene.
Cusumano - ung, dynamisk, innovativ, Sicilien
I slutningen af 1990'erne overtog brødrene Alberto og Diego Cusumano det berømte vinhus og satte fra begyndelsen af det nye årtusind gang i en bemærkelsesværdig succeshistorie og vækst, der på få år blev et eksempel på dynamikken og den innovative ånd i den sicilianske vinindustri. Over 500 hektar vinmarker i produktion fire steder på Sicilien, næsten to og en halv million flasker sælges om året, 50% af den samlede produktion eksporteres til over 62 lande i verden.
Cusumano - de sicilianske vines mange ansigter
Sammen med ønologen Mario Ronco blev projektet lanceret i 2001. Virksomheden ejer vinmarker i fire Anbua-regioner på Sicilien, som hver især har forskellige karakteristika med hensyn til klima, jordbund og druesorter. Druesorterne dyrkes på deres optimale beliggenhed og vinificeres under moderne forhold i den nye vinkælder. Det er sådan, de unikke vine fra Cusumano skabes, som vækker Siciliens sol i glasset med deres komplekse og kraftige frugtaromaer.
- Ficuzza, 189 hektar, i Piana degli Albanesi, Palermo-provinsen, vinmarker i 800 meters højde over havets overflade.
- Presti e Pegni, 70 hektar på let skrånende bakker i Monreale, med lerjord og gunstige vindforhold, hvor der bl.a. produceres vinen Noà
- San Giacomo, 140 hektar, i Butera, Caltanisetta-provinsen, med hvid kalkholdig jord, rig på mineraler, ideel til Nero d'Avola
- Milioto, 3 hektar i Partinico området, med sandjord, ideel til den fint duftende Moscato
- Monte Pietroso, 30 hektar i Monreale-området, med sand- og lerjord rig på mineraler, magnesium, calcium og kalium, som giver vinene elegance og kompleksitet
- Marchesa, 50 hektar, i Monreale-området, i den nordlige del af området er sandjorden ideel til hvidvin, i den sydlige del er lerjorden ideel til rødvin
- Buonivini, 20 hektar i Pachino-dyrkningsområdet i det varme sydlige Sicilien, ideel til dyb Syrah og Nero d'Avola
- Alta Mora, 18 hektar på Etnas skråninger, med vulkansk jordbund, til vine med unik terroirkarakter
Cusumano - en kærlighedserklæring til Sicilien og dets kultur
"Den bedste markedsføring, vi kan gøre for vores vine, er at få folk til Sicilien for at opdage smagen af Sicilien, dens aromaer og farver. Alle disse indtryk afspejler sig i vores vine," siger Diego Cusumano i et interview med det italienske magasin Panorama.
Cusumano-logoet
Cusumanos ' logo kombinerer Siciliens sol og Siciliens løves mod. Brødrene Cusumanos filosofi kombinerer det bedste, som Sicilien har at byde på med sine mange forskellige druesorter og landskabets forskelligheder, traditionel og håndværksmæssig produktion med innovation, høj kvalitet med en stærk autenticitet og kreativitet i kommunikationen.
Passion afspejlet
Entusiasmen, erfaringen og passionen afspejler sig endnu mere i de fremragende vine fra dette topvinhus. Virksomhedens hjerte er den nye vinkælder i Partinico nær Palermo. I en restaureret gammel baglio, en typisk siciliansk landejendom, er der skabt et kompleks, der forener tradition, moderne design og innovationsånd og samtidig bliver et sted for kommunikation med et eventområde og smagsoplevelsesfaciliteter.
Yderligere oplysninger om Cusumano
Adresse | |
---|---|
Virksomhedsnavne: | Cusumano Vini |
Gade: | S.S. 113 Km 307 Contrada San Carlo | Via Bisaccia, |
By: | 90047 Partinico (PA) |
Land: | Italien |
Region: | Sicilien |
Kontinent: | Europa |
Kontakt og web | |
Websted: | http://www.cusumano.it/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/cantinecusumano/ |
Twitter: | https://twitter.com/cusumanowinery |
Telefon: | +39 091 8908713 |
Fax: | +39 091 8907933 |
Virksomhed | |
Koncern af selskaber: | Cusumano srl |
Ejer: | Cusumano srl |
Administrerende direktør: | Diego & Alberto Cusumano |
Vin | |
Ønolog: | Mario Ronco |
Vingårdsområde: | 517 ha |
Dyrkede arealer: | Sizilien |
Dyrkede vinmarker: | Ficuzza, Presti e Pegni, San Giacomo, Milioto, Monte Pietroso, Marchesa, Buonivini, Partinico, Alta Mora |