Mere information om Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino DOCG - Tenute Silvio Nardi
Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino fra Tenute Silvio Nardi fra Toscana præsenterer en tæt, rubinrød farve i det hvirvlede glas. Når rødvinsglasset vippes lidt til siden, afsløres en charmerende granatrød farve i kanterne. Når glasset hvirvles op, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de klare glasmosaikker i kanten af glasset. I næsen afslører denne Tenute Silvio Nardi-rødvin alle former for smag af ribs og hindbær. Som om det ikke allerede var imponerende, tilføjer lagringen på små træfade yderligere aromaer som vanilje og nelliker.
Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino er vidunderligt tør. Denne rødvin er aldrig grov eller streng, men rund og glat. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig fløjlsagtig tekstur. I eftersmagen imponerer denne modne vin fra vindistriktet Toscana med sin bemærkelsesværdige længde. Der er igen antydninger af ribs og hindbær. Mineralske noter fra den sand- og lerdominerede jord tilføjes til afslutningen.
Vinifikation af Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino
Denne vin fokuserer klart på én druesort, nemlig Sangiovese. Kun de bedste druer blev høstet til denne usædvanligt kraftfulde enkeltdruevin fra Tenute Silvio Nardi. Druerne vokser under optimale forhold i Toscana. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af sand og ler. Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino er en vin fra den gamle verden helt igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Druerne til denne rødvin fra Italien høstes udelukkende med håndkraft, når den optimale modenhed er sikret. Efter håndhøsten transporteres druerne så hurtigt som muligt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små og store træhuse ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres den kraftfulde Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino i 36 måneder på barriques af fransk og slavonsk eg.
Anbefaling af Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino
Denne rødvin fra Italien bør ideelt serveres ved 15-18°C til fyldte peberfrugter, gåsebryst med ingefærrødkål og merian eller kålroulader.