Mere information om Valpolicella DOC - Antiche Terre
Den elegante Valpolicella fra Antiche Terre flyder ind i glasset med en lys rubinrød farve. Hvis man vipper glasset lidt, kan man se en overgang i vinens farve mod granatrød i kanterne. Denne rødvin fra Antiche Terre afslører alle mulige sure kirsebær i næsen. Som om det ikke allerede var imponerende, tilføjer lagringen i rustfrit stål yderligere aromaer som lakrids.
Antiche Terre Valpolicella imponerer med sin elegante, tørre smag. Den er aftappet med 3 gram restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og derfor glæder denne italiener naturligvis med den fineste balance på trods af tørheden. Smag behøver ikke nødvendigvis en masse sukker. Denne tætte rødvin er afbalanceret og har mange facetter i munden. Takket være den livlige frugtsyre er Valpolicella imponerende frisk og livlig i munden. I eftersmagen imponerer denne modne rødvin fra vindistriktet Veneto endelig med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af surkirsebær.
Vinifikation af Antiche Terre Valpolicella
Grundlaget for denne afbalancerede Valpolicella fra Italien er druer fra sorterne Corvina og Rondinella. Efter at være høstet i hånden transporteres druerne så hurtigt som muligt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes på flaske.
Anbefaling af vin til Antiche Terre Valpolicella
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18 °C. Den passer perfekt til lammeragout med kikærter og tørrede figner, braiseret kylling i rødvin eller andebryst med mangetout.
- Flere produkter fra Antiche Terre