Mere information om Sereno Rosso Toscana DOC 1,5 l Magnum - Villa Santo Stefano
Den elegante Sereno Rosso Toscana 1,5 liter magnum fra Villa Santo Stefano flyder ind i glasset med en lys rubinrød farve. Holdt i en lille vinkel afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Hvis man giver den lidt luft i vinglasset ved at slynge den rundt, kan man fornemme en perfekt balance i denne rødvin, da den hverken er vandig eller sirupsagtig eller likøragtig på glasvæggene. Denne Villa Santo Stefano-rødvin afslører alle former for surkirsebær, solbær og hindbær i næsen.
Villa Santo Stefano Sereno Rosso Toscana 1,5 liter magnum er vidunderligt tør. Denne rødvin er aldrig grov eller stram, men rund og glat. På tungen er denne afbalancerede rødvin kendetegnet ved en utrolig tæt tekstur. I eftersmagen imponerer denne vin fra Toscana, som lagrer godt, endelig med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af surkirsebær og hindbær.
Vinifikation af Sereno Rosso Toscana 1,5 liter magnum fra Villa Santo Stefano
Denne rødvin fokuserer tydeligt på én druesort, nemlig Sangiovese. Der blev kun høstet fejlfri druer til denne vidunderligt afbalancerede enkeltdruevin fra Villa Santo Stefano. Sereno Rosso Toscana 1,5 liter magnum er en vin fra den gamle verden hele vejen igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Druerne til denne rødvin fra Italien høstes udelukkende med håndkraft, når den optimale modenhed er sikret. Efter druehøsten transporteres druerne til vineriet så hurtigt som muligt. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Vinificeringen efterfølges af flere måneders lagring på franske egetræsfade.
Tips til Villa Santo Stefano Sereno Rosso Toscana 1,5 l Magnum
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt som ledsager til lammeragout med kikærter og tørrede figner, braiseret kylling i rødvin eller stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce.