Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
Mere information om Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
Opium Nero d'Avola Appassimento fra vindistriktet Sicilien afslører sig i en tæt purpurrød farve i glasset. Bouqueten på denne rødvin fra Sicilien henrykker med aromaer af surkirsebær og granatæble. Hvis vi følger aromaerne yderligere, tilføjes nelliker.
Denne vin imponerer med sin elegant tørre smag. Den er tappet med usædvanligt lavt restsukker. Det er en ægte kvalitetsvin, som klart skiller sig ud fra de mere simple kvaliteter, og derfor glæder denne italiener naturligvis med den fineste balance på trods af tørheden. Smag har ikke nødvendigvis brug for meget restsukker. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig tæt tekstur. I eftersmagen imponerer denne ungdommelige vin fra vindistriktet Sicilien endelig med sin gode længde. Igen er der antydninger af surkirsebær og granatæble.
Vinifikation af Baglio Curatolo Opium Nero d'Avola Appassimento
Grundlaget for den kraftige Opium Nero d'Avola Appassimento fra Italien er druer fra Nero d'Avola-druesorten. Efter druehøsten transporteres druerne til vingården så hurtigt som muligt. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af lagring på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst tappes på flaske.
Anbefalet tilbehør til Opium Nero d'Avola Appassimento fra Baglio Curatolo
Denne italienske rødvin nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C. Den er den perfekte ledsager til lammeragout med kikærter og tørrede figner, stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce eller gåsebryst med ingefærrødkål og merian.