Mere information om Ombú Petit Verdot Reserva - Bracco Bosca
I glasset afslører Ombú Petit Verdot Reserva fra Bracco Bosca en lys rubinrød farve. Når man hvirvler i vinglasset, kan man fornemme en perfekt balance i denne rødvin, da den ikke står frem på glasvæggene på en vandig, sirupsagtig eller likøragtig måde. Bouqueten af denne rødvin fra Canelones forfører med aromaer af sveske og viol. Sporer vi aromaerne videre, kommer der sorte kirsebær, blåbær og eukalyptus til.
I munden åbner Ombú Petit Verdot Reserva fra Bracco Bosca behageligt aromatisk, frugtdrevet og afbalanceret. Nogle vine er tørre på etiketten, andre er det virkelig. Denne rødvin hører til sidstnævnte gruppe, da den er aftappet med kun 1,9 g restsukker. I munden er konsistensen af denne velafbalancerede rødvin dejligt tæt. Frugtsyren i Ombú Petit Verdot Reserva er behageligt mild og gør denne vin vidunderligt blød. I eftersmagen begejstrer denne vin fra Canelones-vinområdet, som kan lagres godt, til sidst med god længde. Endnu en gang dukker der noter af sveske og viol op. I afslutningen slutter mineralske noter fra den lerdominerede jordbund sig til.
Vinifikation af Bracco Bosca Ombú Petit Verdot Reserva
Grundlaget for den afbalancerede Ombú Petit Verdot Reserva fra Canelones er druer fra druesorten Petit Verdot. Druerne vokser nær havet i Canelones. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i lerjorden. På grund af den balancerende indflydelse fra det nærliggende hav modner druerne langsommere og udvikler mere aromatisk dybde. På tidspunktet for optimal modning høstes druerne til Ombú Petit Verdot Reserva udelukkende i hånden uden hjælp fra grove og mindre selektive druehøstere. Efter håndhøsten bringes druerne straks til vinhuset. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt brudt op. Gæringen finder derefter sted i små træer ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af 5 måneders lagring på egetræsbarriques.
Madanbefaling til Bracco Bosca Ombú Petit Verdot Reserva
Denne rødvin fra Uruguay nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C som ledsager til pasta med pølseboller, kartoffelpande med laks eller grøntsagsgryde med pesto.
- Flere produkter fra Bracco Bosca