Mere information om Hécula Jeroboam 5,0 l - Bodegas Castaño
I glasset har Hécula Jeroboam 5,0 l fra Bodegas Castaño en tæt purpurrød farve. Denne Bodegas Castaño-rødvin afslører alle former for brombær i næsen. Som om det ikke allerede var imponerende, tilføjes ristet træ, chokolade og solbær på grund af lagringen i små træfade.
Denne rødvin fra Bodegas Castaño er til vindrikkere, der kan lide deres vin tør. Hécula Jeroboam 5,0 liter kommer meget tæt på dette, da den er vinificeret med kun 1,7 gram restsukker. Teksturen i denne kraftige rødvin er vidunderligt tæt på ganen. Takket være den moderate frugtsyre smigrer Hécula Jeroboam 5,0 liter ganen med en behagelig fornemmelse uden at mangle saftig livlighed. I eftersmagen imponerer denne vin fra vindistriktet Murcia, som har et godt lagringspotentiale, endelig med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af brombær. I eftersmagen tilføjes mineralske noter fra den ler-dominerede jordbund.
Vinifikation af Hécula Jeroboam 5,0 l fra Bodegas Castaño
Denne vin fokuserer klart på én druesort, nemlig Monastrell. Kun de bedste druer blev brugt til denne vidunderligt kraftfulde enkeltdruevin fra Bodegas Castaño. Druerne vokser under optimale forhold i Murcia. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af muld og ler. Druerne til denne rødvin fra Spanien høstes udelukkende i hånden, når de er helt modne. Efter håndhøsten bliver druerne straks kørt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i rustfri ståltanke og små træfade ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring kan Hécula Jeroboam 5,0 l fortsætte med at harmonisere på det fine gær i 6 måneder.
Madopskrift på Hécula Jeroboam 5.0 l fra Bodegas Castaño
Denne rødvin fra Spanien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C som ledsager til spinatgratin med mandler, braiseret kylling i rødvin eller porretortillas.