Centurio Minor Vigne Vecchie Primitivo di Manduria DOC - Produttori Vini Manduria
Mere information om Centurio Minor Vigne Vecchie Primitivo di Manduria DOC - Produttori Vini Manduria
Den kraftfulde Centurio Minor Vigne Vecchie Primitivo di Manduria fra Produttori Vini Manduria kommer i glasset med en tæt rubinrød farve. Hvis man vipper glasset lidt, kan man se en overgang i farven mod granatrød i kanterne af denne fadlagrede vin. Når man slynger glasset, afslører denne rødvin en høj grad af tæthed og fylde, som kan ses i de kraftige blyindfattede ruder i kanten af glasset. Denne italienske vin af en enkelt sort afslører vidunderligt udtryksfulde noter af jordbærsyltetøj, brombærgelé, hindbær og figner i glasset. Der er også antydninger af andre frugter.
Produttori Vini Manduria Centurio Minor Vigne Vecchie Primitivo di Manduria er behageligt tør i smagen. Denne rødvin er aldrig grov eller streng, men rund og blød. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig fløjlsagtig tekstur. I eftersmagen imponerer denne modne vin fra vindistriktet Apulien med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af figen og jordbærmarmelade.
Vinifikation af Produttori Vini Manduria Centurio Minor Vigne Vecchie Primitivo di Manduria
Denne kraftige rødvin fra Italien er lavet på druesorten Primitivo. Centurio Minor Vigne Vecchie Primitivo di Manduria er en vin fra den gamle verden i ordets bedste betydning, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Efter håndhøsten transporteres druerne så hurtigt som muligt til pressehuset. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i små træfade ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af flere måneders modning på egetræsfade.
Anbefaling af Produttori Vini Manduria Centurio Minor Vigne Vecchie Primitivo di Manduria
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C som ledsager til bagte fåreostpakker, grøntsagscouscous med oksefrikadeller eller gåsebryst med ingefærrødkål og merian.