Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
Mere information om Brunello di Montalcino DOCG - Valdicava
Den fadlagrede Brunello di Montalcino fra vindistriktet Toscana viser sig i glasset med en tæt rubinrød farve. Med en lille svirp afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Efter den første slyngning afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, som er tydelig i de klare farvede glasvinduer i kanten af glasset. Den første duft af Brunello di Montalcino præsenterer nuancer af blommer, brombær og hindbær. Bouquetens frugtagtige hints får følgeskab af noter af fadlagring og endnu mere frugtagtige, balsamiske nuancer.
Valdicava Brunello di Montalcino er behageligt tør i munden. Denne rødvin er aldrig grov eller streng, men rund og blød. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig kraftfuld tekstur. Eftersmagen af denne modne rødvin fra vinregionen Toscana, nærmere bestemt fra Brunello di Montalcino DOCG, henrykker i sidste ende med en bemærkelsesværdig finish.
Vinifikation af Brunello di Montalcino fra Valdicava
Grundlaget for den kraftige Brunello di Montalcino fra Toscana er druer fra druesorten Sangiovese. Brunello di Montalcino er en vin fra den gamle verden helt igennem, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Druerne til Brunello di Montalcino høstes udelukkende i hånden ved optimal modenhed, uden hjælp fra grove og mindre selektive høstmaskiner. Efter druehøsten transporteres druerne til vineriet så hurtigt som muligt. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i rustfri ståltanke og store træfade ved kontrollerede temperaturer. Når gæringen er afsluttet, kan Brunello di Montalcino fortsætte med at harmonisere på det fine gær i et par måneder.
Anbefalinger til Brunello di Montalcino fra Valdicava
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C. Den er perfekt som ledsager til lammegryde med kikærter og tørrede figner, braiseret kylling i rødvin eller ossobuco.
Priser til Brunello di Montalcino fra Valdicava
Ud over et ikonisk vinry, kan denne rødvin fra Valdicava også prale af priser og topkarakterer over 90 point. I detaljer er disse for 2015-årgangen
- Wine Advocate - Robert M. Parker - 96 point
- James Suckling - 99 point
- Flere produkter fra Valdicava