Mere information om Brunello di Montalcino DOCG 1,5l Magnum - Tenute Silvio Nardi
Den fadlagrede Brunello di Montalcino 1,5 liter magnum fra vinregionen Toscana har en tæt rubinrød farve i glasset. Når man slynger vinglasset, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de klare blyindfattede ruder i kanten af glasset. Denne Tenute Silvio Nardi-rødvin præsenterer næsen for alle mulige smage af ribs og hindbær. Som om det ikke allerede var imponerende, tilføjer lagringen på små træfade yderligere aromaer som vanilje.
På ganen åbner Brunello di Montalcino 1,5 l Magnum fra Tenute Silvio Nardi behageligt aromatisk, frugtagtig og afbalanceret. Teksturen i denne kraftfulde rødvin er vidunderligt fløjlsagtig på ganen. I eftersmagen imponerer denne rødvin fra vindistriktet Toscana endelig med sin betydelige længde. Der er igen antydninger af ribs og hindbær. Mineralske noter fra den sand- og skiferdominerede jordbund tilføjes i eftersmagen.
Vinifikation af Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 1,5 liter magnum
Grundlaget for den kraftfulde Brunello di Montalcino 1,5 liter magnum fra Italien er druer fra druesorten Sangiovese. Druerne vokser under optimale forhold i Toscana. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af sand og skifer. Brunello di Montalcino 1,5 liter magnum er en vin fra den gamle verden i ordets bedste betydning, da denne italienske vin udstråler en ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen for vine fra den gamle verden. Når den perfekte fysiologiske modenhed er sikret, høstes druerne til Brunello di Montalcino 1,5 liter Magnum udelukkende med håndkraft uden hjælp fra anstrengende og knap så selektive maskiner. Efter høsten bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små og store træhuse ved kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres den kraftfulde Brunello di Montalcino 1,5 liters magnum i yderligere 18 måneder på barriques af fransk og slavonsk eg.
Anbefaling af Tenute Silvio Nardi Brunello di Montalcino 1.5l Magnum
Denne rødvin fra Italien nydes bedst ved en temperatur på 15 - 18°C som ledsager til lammeragout med kikærter og tørrede figner, braiseret kylling i rødvin eller andebryst med sukkerærter.