Mere information om Barrua Isola dei Nuraghi IGT 3,0l Doppelmagnum - Agricola Punica
Den kraftfulde Barrua Isola dei Nuraghi 3,0 l dobbeltmagnum fra Agricola Punica glider ind i glasset med en tæt purpurrød farve. Hvis man vipper glasset lidt, skifter farven på denne fadlagrede vin til granatrød i kanterne. Hvis man giver den lidt luft i glasset ved at slynge det rundt, afslører denne rødvin en høj tæthed og fylde, som kan ses i klare glasmosaikker i kanten af glasset. Denne italienske cuvée afslører vidunderligt udtryksfulde noter af hindbær og ribs i glasset. Der er også antydninger af lakrids, peber og sorte kirsebær.
Denne italienske vin imponerer med sin elegant tørre smag. Den er tappet med et usædvanligt lavt restsukker. Som man kan forvente af en vin fra Icon-segmentet, er denne italienske vin naturligvis i fin balance på trods af sin tørhed. Fremragende smag kræver ikke nødvendigvis restsukker. Teksturen i denne kraftige rødvin er vidunderligt fløjlsagtig i munden. I eftersmagen imponerer denne modne vin fra vindistriktet Sardinien endelig med sin bemærkelsesværdige længde. Igen er der antydninger af ribs og hindbær. Mineralske noter fra den sand- og lerdominerede jord tilføjes til afslutningen.
Vinifikation af Agricola Punica Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l dobbeltmagnum
Den kraftfulde Barrua Isola dei Nuraghi 3.0l dobbeltmagnum fra Italien er en cuvée lavet af druesorterne Cabernet Sauvignon, Carignan og Merlot. Druerne vokser under optimale forhold på Sardinien. Her graver vinstokkene deres rødder dybt ned i en jordbund af sand og ler. Barrua Isola dei Nuraghi 3,0 l dobbeltmagnum er uden tvivl også præget af mere end blot Isola dei Nuraghis IGT-jordbund. Denne italiener kan bogstaveligt talt beskrives som en vin fra den gamle verden, som præsenterer sig på en usædvanlig imponerende måde. Druerne til denne rødvin fra Italien høstes udelukkende i hånden, når de er perfekt modne. Efter håndhøsten transporteres druerne så hurtigt som muligt til vineriet. Her bliver de sorteret og omhyggeligt knust. Gæringen foregår derefter i små trækar ved kontrollerede temperaturer. Gæringen efterfølges af modning på det fine gær i flere måneder, før vinen til sidst trækkes fra. Lagringen på fad efterfølges af en betydelig lagring på flaske, hvilket gør denne rødvin endnu mere kompleks.
Anbefaling af Agricola Punica Barrua Isola dei Nuraghi 3,0 l dobbeltmagnum
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15-18 °C. Den er den perfekte ledsager til stegt kalvelever med æbler, løg og balsamicoeddikesauce, lammeragout med kikærter og tørrede figner eller spaghetti med kapers- og tomatsauce.