Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Mere information om Alzero Cabernet Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Alzero Cabernet Veneto fra Giuseppe Quintarellis pen i Veneto viser en tæt, purpurrød farve, når man slynger glasset. Hvis man holder glasset i en lille vinkel, kan man se en overgang i farven mod granatrød i kanterne af denne fadlagrede vin. Den første duft af Alzero Cabernet Veneto afslører nuancer af solbær. De frugtagtige komponenter i bouqueten får følgeskab af noter af fadlagring og endnu mere frugtagtige, balsamiske nuancer.
Denne vin imponerer med sin elegant tørre smag. Den er aftappet med et usædvanligt lavt restsukker. Som man kan forvente af en vin, er denne italiener naturligvis i den fineste balance på trods af sin tørhed. Smag har ikke nødvendigvis brug for meget sukker. På tungen er denne kraftfulde rødvin kendetegnet ved en utrolig tæt tekstur. Eftersmagen på denne rødvin fra vindistriktet Veneto, som har et fremragende lagringspotentiale, imponerer med sin bemærkelsesværdige langvarige smag.
Vinifikation af Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Denne rødvin fokuserer helt klart på én druesort, nemlig Cabernet Franc. Kun førsteklasses druer blev høstet til denne vidunderligt kraftfulde enkeltdruevin fra Giuseppe Quintarelli. Efter at være blevet høstet i hånden, bliver druerne straks kørt til vineriet. Her bliver de udvalgt og omhyggeligt knust. Herefter følger gæring i små egetræsfade ved kontrollerede temperaturer. Efter denne proces lagres den kraftfulde Alzero Cabernet Veneto i flere måneder på slavonske egetræsfade.
Anbefaling af vin til Giuseppe Quintarelli Alzero Cabernet Veneto
Denne italienske vin nydes bedst ved en temperatur på 15-18°. Den passer perfekt til gåsebryst med ingefærrødkål og merian, grøntsagscouscous med oksefrikadeller eller kogt kalvekød med bønner og tomater.